Skip to content

“Ma pean lahti laskma”

MIDA TÄHENDAB “LAHTI LASKMINE”?

Ma pean sellest lahti laskma”. Väga levinud ütlus, mida olen palju kordi kuulnud. Kuid kas seda öeldakse mõistmisega, mida see lause endas hoiab?
Sageli viitab “lahti laskmine” olukorrale, eluetapile, inimesele või millelegi, mida inimese elus enam füüsiliselt pole. Seega, millest lahti lastakse? Millest kinni hoitakse?
Töötades energiaga, olen mõistinud, et inimesed hoiavad kinni emotsioonist sündmuse ümber, emotsioonist mälestuste ümber. Tihti pole neid emotsioone läbi töötatud ja enda jaoks lahti mõtestatud. Lahti laskmine on sageli soov vabaneda sisemisest ummikust, võrgu lahti harutamiseks. Lahti laskmine tähendab sageli vastuolulistest tunnetest tuleneva lisakoorma vabastamist.

EMOTSIOONIDE RAHUSTAMINE

Kui tunnete, et teie sees möllab emotsionaalne leek, on aeg seda emotsiooni lahti arutada ja töödelda. Üheks suurepäraseks viisiks on võtta paberileht, kuhu teha list kõigist tunnetest, mida te tunnete ja märkate enda sees ja enda ümber. Emotsionaalne tuli meie sees on tingitud sellest, et erinevad tunded soovivad korraga meie seest väljuda. Sellega kaasnevalt võib esineda emotsioone, mis blokeerivad meid tundmast teisi tundeid ja emotsioone. Kujutage ette liiklusummikut, mis ajajooksul muutub autode lisandumise tõttu üha tihedamaks ja autojuhid muutuvad närvilisemaks. Nii on ka emotsionaalse tule korral – erinevad emotsioonid kuhjuvad meie sisse, tekitades täiendava konflikti, andes tulele jõudu juurde.
Õiges kontekstis ja turvalises keskkonnas on kõik tunded õigustatud ja väärivad tähelepanu ning väljutamist. Kõiki emotsioone ja tundeid on võimalik maandada, andes neile tähelepanu ja väljendades neid õigel ajal ja õiges kohas. Protsessides oma emotsioone, hakkate tundma, et tipptund on möödumas ja ummikud kadumas.

LEIDKE OMA EMOTSIOONIDELE KODU

Emotsionaalne kodu on paik, kus kõigil on oma koht ja kõik on teretulnud. See asub teie sees. Teie tunded ja emotsioonid on alati teie sees olnud. Teadvustades ja protsessides oma tundeid, kirjutades üles oma mõtteid ja emotsioone ning andes endale aega, jõuate lõpuks turvalisse kohta – oma koju. Kõik, mida me soovime, on tunda end koduselt. Emotsionaalse kodu leidmine nõuab igapäevast prkatikat. Emotsionaalse maandamise tehnika abil saate anda oma tunnetele hääle, teadvustades endale, et sinu tunded on paikapidavad ja valmis endast märku andma. Iga protsessi lõpus valdab teid kergendustunne, millega tipptunni ummik lõppeb. See on tunne, et “oeh, kõik on ju tegelikult hästi.” Kõik tunded ja emotsioonid on endiselt olemas, kuid nad ei ole teineteisega vastuolus. Sõdivad pooled on taganenud ja seda kõike tänu sinule. 🤍
Teie emotsionaalne kodu on koht, mille loote püüdlikuse ja visadusega, pidades kinni regulaarsest päevikupidamisest ja eneseväljendusest. Igapäevased kohtumised oma emotsionaalse minaga aitavad lahendada kõik pinged, mis ajapikku on teie sisse hiilinud. Teie emotsionaalne kodu on suhe, mida loote iseendaga, vaigistades tuld, kui selle leek on liiga suureks muutunud.
 
Teie tervendaja,
Kati Kold

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga